Blog

Τηλεκπαίδευση: Τα πλεονεκτήματά της στη σύγχρονη κοινωνία

Γράφει η ομάδα του Learn Inn Ε.Κ.Π.Α.
Η τηλεκπαίδευση τα τελευταία χρόνια συνιστά μία όλο και πιο δημοφιλή επιλογή. Αν και ως έννοια δεν είναι πρωτοεμφανιζόμενη, η πραγματικότητα των τελευταίων χρόνων έδωσε ώθηση στην περαιτέρω εξέλιξη και εδραίωσή της.

Οι συνθήκες που διαμόρφωσε η πανδημία αλλά και οι ανάγκες της παγκοσμιοποιημένης κοινωνίας ανέδειξαν τα οφέλη της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Ταυτόχρονα, η τεχνολογική πρόοδος συνέβαλε στη διεύρυνση της χρήσης της μέσω του εμπλουτισμού της με ποικίλες εφαρμογές και οπτικοακουστικά μέσα. Γιατί, λοιπόν, σήμερα οι σπουδαστές/τριες να επιλέξουν την τηλεκπαίδευση;

Τηλεκπαίδευση – Πλεονέκτημα #1: Κατάργηση αποστάσεων και άρση φυσικών εμποδίων

Με τις σπουδές εξ αποστάσεως κάθε ένας/μια μπορεί να διευρύνει τις γνώσεις του/της χωρίς να τον/την περιορίζουν οι τρέχουσες συνθήκες ζωής του/της. Εργαζόμενοι ενήλικες, κάτοικοι δυσπρόσιτων περιοχών, άτομα με ειδικές ανάγκες: αποκτούν όλοι/ες ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση. Με την άρση των εμποδίων, που προέκυπταν κατά τη φυσική παρουσία στην παραδοσιακή εκπαίδευση, ενισχύεται ο εκδημοκρατισμός του εκπαιδευτικού συστήματος.

Πλεονέκτημα #2: Εκπαιδευτικές παροχές υψηλού επιπέδου

Η τηλεκπαίδευση δίνει στον/στη σπουδαστή/τρια τη δυνατότητα να έχει πρόσβαση σε μια απέραντη δεξαμενή γνώσεων από τον χώρο του σπιτιού του/της. Ακόμη, μέσω της τηλεκπαίδευσης είναι δυνατή η άμεση διασύνδεση μεταξύ σπουδαστών/τριών και εκπαιδευτικών που τους χωρίζουν μεγάλες αποστάσεις. Έτσι, ο/η σπουδαστής/τρια, ανεξαρτήτως τόπου κατοικίας, μπορεί να παρακολουθήσει εξειδικευμένα σεμινάρια από καταξιωμένους επιστήμονες-εκπαιδευτικούς.

Πλεονέκτημα #3: Ευελιξία και προσαρμοστικότητα

Η τηλεκπαίδευση, ιδίως στην ασύγχρονη μορφή της, παρέχει στον/στη σπουδαστή/τρια αρκετή ευελιξία: του/της δίνει τη δυνατότητα να οργανώσει ο/η ίδιος/α το πρόγραμμα και να καθορίσει τον ρυθμό μάθησής του/της. Η εξατομίκευση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και η συνακόλουθη αυτονομία του/της σπουδαστή/τριας είναι δυνατή μόνο σε προγράμματα εξ αποστάσεως. Έτσι, επιτρέπουν την εκπαίδευση σε όσους/όσες διαθέτουν ελάχιστο ελεύθερο χρόνο, όπως οι εργαζόμενοι γονείς ή άτομα με αυξημένες επαγγελματικές υποχρεώσεις.

  Πλεονέκτημα #4:  Χρήση πολυμέσων και εφαρμογών

Η τηλεκπαίδευση αξιοποιεί συχνά πολυμέσα και εφαρμογές που αναβαθμίζουν την εκπαιδευτική εμπειρία. Τέτοιου είδους εργαλεία ενισχύουν το επίπεδο εμπλοκής των σπουδαστών/στριων, ενισχύοντας τη διαδραστικότητα και την αυτενέργεια. Έτσι, το εκπαιδευτικό υλικό είναι πιο ελκυστικό και ενδιαφέρον, ενώ οι σπουδαστές/τριες κατανοούν και αφομοιώνουν πιο εύκολα τη γνώση.

   Πλεονέκτημα #5: Ενίσχυση αλληλεπίδρασης

Στη σύγχρονη μορφή της, η τηλεκπαίδευση ενθαρρύνει την αλληλεπίδραση μεταξύ εκπαιδευομένων και εκπαιδευτικών. Η διεξαγωγή του μαθήματος σε πραγματικό χρόνο επιτρέπει την ανταλλαγή απόψεων, την υποβολή ερωτημάτων και την άμεση επίλυση αποριών. Ο γόνιμος αυτός διάλογος συμβάλλει στην εμπέδωση του εκπαιδευτικού υλικού, αλλά και στην ολόπλευρη προσέγγιση του εκπαιδευτικού αντικειμένου.

  Πλεονέκτημα #6: Χαμηλότερο κόστος

Οι σπουδές εξ αποστάσεως συνιστούν συνήθως μια οικονομικά προσιτή επιλογή. Αφενός, απαλλάσσουν τον/τη σπουδαστή/τρια από τα έξοδα διαβίωσης που θα απαιτούσε η φυσική παρουσία στην περιοχή του εκάστοτε εκπαιδευτικού ιδρύματος. Αφετέρου, προϋποθέτουν συνήθως χαμηλότερα δίδακτρα, καθώς απαιτούν λιγότερα γενικά έξοδα σε σύγκριση με τα παραδοσιακά μαθήματα.

     Learn Inn Ε.Κ.Π.Α.: Η κορυφαία επιλογή στην Τηλεκπαίδευση

Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση όχι μόνο δεν υστερεί σε τίποτα συγκριτικά με την παραδοσιακή, αλλά σε αρκετούς τομείς μάλιστα, υπερτερεί! Το Learn Inn Ε.Κ.Π.Α., του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών συμβαδίζοντας με το πνεύμα της σύγχρονης εποχής, διεξάγει μία πληθώρα εξ αποστάσεως εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Είναι η ιδανική επιλογή για κάθε σπουδαστή/τρια που επιθυμεί να λάβει υψηλού επιπέδου επιμόρφωση διατηρώντας την ευελιξία του/της και λαμβάνοντας πιστοποιητικό από το Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του μεγαλύτερου Πανεπιστημίου της Ελλάδας.

Επιπλέον, ειδικά για τους εκπαιδευτικούς και μελλοντικούς εκπαιδευτικούς το Learn Inn Ε.Κ.Π.Α. προσφέρει μια σειρά από μοριοδοτούμενα προγράμματα που εξασφαλίζουν τη μέγιστη μοριοδότηση στους πίνακες διορισμού και αναπληρωτών

            Με μία επίσκεψη στη σελίδα του Learn Inn του Ε.Κ.Π.Α. θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες για όλα τα εξ αποστάσεως προγράμματά μας.

Για οποιαδήποτε απορία έχετε γύρω από τα προγράμματα και τα σεμινάριά μας, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας, τηλεφωνικώς ή και μέσω email.

Στοιχεία Επικοινωνίας (Καθημερινές 10:00 – 16:00)

Τηλέφωνο: 210 7275735

Κινητό: 6975913005

Email: info@learninn.gr

Διεύθυνση: Πανεπιστημιούπολη, Ζωγράφου, 157 72

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο μας: «Τηλεκπαίδευση: Τα πλεονεκτήματά της στη σύγχρονη κοινωνία»;

Διαβάστε περισσότερα χρήσιμα και ενημερωτικά άρθρα για τη καριέρα και την εργασιακή σας ανέλιξη στο blog του Learn Inn ΕΚΠΑ.

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο