Blog

Δια βίου μάθηση: Η αξία της συνεχούς επιμόρφωσης

Γράφει η ομάδα του Learn Inn Ε.Κ.Π.Α.
Δια βίου μάθηση. Ένας όρος που σίγουρα ακούτε συχνά. Εν ολίγοις, η δια βίου μάθηση αφορά στην πεποίθηση ότι ο άνθρωπος ουδέποτε πρέπει να σταματά την εκπαίδευσή του. Πρέπει πάντοτε, απερίσπαστα και αδιάκοπα να ψάχνει νέες εμπειρίες, προκλήσεις και δεξιότητες. Να μην εγκαταλείπει ποτέ το να μαθαίνει, είτε βιωματικά, είτε ακαδημαϊκά. Κι αυτό, διότι η καλλιέργεια της νοοτροπίας της δια βίου μάθησης, μπορεί να αποφέρει σημαντικές επιτυχίες, προσωπικές και επαγγελματικές.

Ποια είναι τα οφέλη από τη δια βίου μάθηση;

Ατομική & εργασιακή ανέλιξη: Χάρη στη δια βίου μάθηση, μπορεί κάποιος/α να σημειώσει σημαντικές επιτυχίες σε κάθε επίπεδο. Πώς; Με την απόκτηση νέων δεξιοτήτων και γνώσεων που βρίσκουν εφαρμογή σε διάφορες πτυχές της καθημερινότητας.

Διαχείριση κρίσεων & προβλημάτων: Η δημιουργικότητα και η αυξημένη αυτοπεποίθηση λόγω της ανέλιξης, μπορούν να οδηγήσουν σε αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των αστάθμητων παραγόντων. Με ποιον τρόπο; Με μια out of the box λύση και μια σφαιρικότερη προσέγγιση στην επίλυση του προβλήματος.

Πνευματική υγεία: Μελετητές έχουν επισημάνει πως η δια βίου μάθηση μπορεί να έχει ευεργετικά αποτελέσματα στην πνευματική υγεία. Είναι εφικτή η μείωση του στρες, η καλλιέργεια της αυτοεκτίμησης και η διεύρυνση των γνωστικών οριζόντων.

Ανάπτυξη δημιουργικότητας: Η διαρκής αλληλεπίδραση με νέες ιδέες, επηρεάζει θετικά τη δημιουργικότητα και τον τρόπο σκέψη κάθε προσωπικότητας. Αυτό ασφαλώς συνδράμει αποφασιστικά στην καλλιέργεια αναπτυγμένης κριτικής σκέψης.

Κοινωνικοποίηση: Η δια βίου μάθηση δίνει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία στην καλλιέργεια διαπροσωπικών σχέσεων. Τα κοινά βιώματα και τα παρεμφερή ενδιαφέροντα, πάντα προσφέρουν ευκαιρίες σύνδεσης με τέτοια άτομα. Συχνά μάλιστα, η αλληλεπίδραση με τέτοιου είδους άτομα ίσως οδηγήσει στην ενίσχυση ιδεολογιών και απόψεων, ακόμα και στην αναθεώρησή τους!

Απασχόληση: Οι σημερινοί εργοδότες ψάχνουν για προσαρμοστικά άτομα με καλή γνώση και αντίληψη των νέων τεχνολογιών και των αναγκών της αγοράς, όπου κάθε ενδιαφερόμενος/η μπορεί να αποτελέσει μια ελκυστική περίπτωση για πιθανούς εργοδότες στο μέλλον.

 

Η θέση της Ελλάδας και της Ευρώπης

Η δια βίου μάθηση αποτελεί βασική πολιτική προτεραιότητα, αυτή τη στιγμή, για την Ελλάδα. Η σημασία της στην ομαλή ένταξη ατόμων στην κοινωνία, την εύρεση εργασίας και την οικονομική σταθερότητα είναι κοινώς αποδεκτή. Μάλιστα, υπάρχει γενικότερη πανευρωπαϊκή οδηγία ως προς την άρση κοινωνικών ανισοτήτων και περιορισμών στην πρόσβαση της εκπαίδευσης ενηλίκων. Συγκεκριμένα, αφορά σε άτομα μέσης ηλικίας και πάνω, αγρότες, εργάτες, όσους ζουν στην επαρχία ή έχουν χαμηλό επίπεδο μόρφωσης.

Το Learn Inn ΕΚΠΑ στη δια βίου μάθηση

Το Learn Inn ΕΚΠΑ, αναγνωρίζει και αντιλαμβάνεται τις αυξημένες ανάγκες στη χώρα για επιμόρφωση, κατάρτιση και εξειδίκευση. Για τον λόγο αυτό, δίνει έμφαση στην υλοποίηση προγραμμάτων εκπαίδευσης ενηλίκων, καθώς επίσης και στη διοργάνωση σχετικών μοριοδοτούμενων προγραμμάτων, σεμιναρίων και ομιλιών σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Για ό,τι άλλο θέλετε να ενημερωθείτε γύρω από τα προγράμματα και τις υπηρεσίες μας, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας, τηλεφωνικώς ή και μέσω email.

Στοιχεία Επικοινωνίας (Καθημερινές 10:00 – 16:00)

Τηλέφωνο: 210 7275735

Κινητό: 6975913005

Email: info@learninn.gr

Διεύθυνση: Πανεπιστημιούπολη, Ζωγράφου, 157 72

 

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο μας: «Δια βίου μάθηση: η αξία της συνεχούς επιμόρφωσης»;

Διαβάστε περισσότερα χρήσιμα και ενημερωτικά άρθρα για τη καριέρα και την εργασιακή σας ανέλιξη στο blog του Learn Inn ΕΚΠΑ.

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο