Τσιρέβελος Νικόλαος

Ο Νικόλαος Τσιρέβελος είναι μέλος ΕΔΙΠ του Τμήματος Θεολογίας ΑΠΘ (ΦΕΚ διορισμού 694, 13/03/2023, τ. Γ΄). Γεννήθηκε στη Λάρισα το 1978. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Θεολογία και Πολιτισμός», με ειδίκευση στην Οικουμενική Θεολογία. Εκπόνησε στο ίδιο Τμήμα διδακτορική διατριβή, με ειδίκευση στη Θρησκευτική Επικοινωνία (Ομιλητική), την Ιεραποστολική και τη Διαπολιτισμική Επικοινωνία-Εκπαίδευση, ενώ το 2019 ολοκλήρωσε τη μεταδιδακτορική του έρευνα στον σύγχρονο τρόπο μετάδοσης και πρόσληψης του μηνύματος του Ευαγγελίου μέσω του κηρύγματος στη σύγχρονη πλουραλιστική και πολυπολιτισμική κοινωνία.

Έχει διδάξει ως Ακαδημαϊκός Υπότροφος στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (2021-2024) και στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (2020-2023), ενώ ως Εντεταλμένος Διδάσκων στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Ρόδο (2020-21). Είναι Επισκέπτης Καθηγητής στο Τμήμα «Θεολογίας και Πολιτισμού» του Πανεπιστημίου Logos στα Τίρανα (2019-σήμερα) και στο Πανεπιστήμιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Κονγκό. Εργάστηκε ως καθηγητής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (Βενετόκλειο 1ο Λύκειο Ρόδου, 1ο Πρότυπο Λύκειο Θεσσαλονίκης «Μ. Ανδρόνικος»  κι αλλού).

Έχει συγγράψει έξι μονογραφίες, 4 στην ελληνική και 2 στην αλβανική γλώσσα. Μελέτες του έχουν δημοσιευτεί σε διάφορα επιστημονικά περιοδικά και συλλογικούς τόμους στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ έχει λάβει μέρος ως εισηγητής σε ποικίλα διεθνή και πανελλήνια επιστημονικά συνέδρια.

Είναι εκπονητής στα νέα Προγράμματα Σπουδών Θρησκευτικής Εκπαίδευσης για το Λύκειο (2023) και Επιμορφωτής Α΄ σε διάφορα επιστημονικά σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα του ΙΕΠ και διάφορων Πανεπιστημίων. Ως μέλος της Παιδαγωγικής και Επιμορφωτικής Ομάδας της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου συνεργάστηκε στην εκπόνηση εκπαιδευτικού υλικού για την ανάσχεση της βίας και του φανατισμού με θρησκευτικό υπόβαθρο με βάση την Ορθόδοξη χριστιανική διδασκαλία στο ευρωπαϊκό διαπολιτισμικό πρόγραμμα Educ8. Είναι μέλος της διεθνούς ένωσης Societas Homiletica (2023) και διάφορων άλλων ακαδημαϊκών ενώσεων.

Τα θέματα της έρευνάς του αναφέρονται στη Θρησκευτική Εκπαίδευση, την Ομιλητική, τη Χριστιανική Μαρτυρία, τη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση και τις Διαθρησκειακές Σχέσεις.

Είναι έγγαμος, πατέρας 2 γιων και ζει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη.

Επικοινωνία: ntsirevelos@hotmail.com

Ιστολόγιο: https://ntsireve.blogspot.com/

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο