Μαρκαντώνης Ευάγγελος

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1965. Αποφοίτησα από το Τμ. Χημείας της Σχολής Θετικών Επιστημών Ε.Κ.Π.Α. το 1988 και το 1991 χειροτονήθηκα Κληρικός στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Στη συνέχεια, το 2000 αποφοίτησα από το Τμ. Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α., το 2010 έλαβα Μεταπτυχιακό δίπλωμα Ειδίκευσης στα Παιδαγωγικά, από το Τμ. Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. και το 2022 Διδακτορικό δίπλωμα από το Τμ. Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α. Από το 2007 υπηρετώ ως εκπαιδευτικός ΠΕ01 και ΠΕ04-02 στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Ως Κληρικός, ασχολήθηκα ιδιαίτερα στον τομέα της Ποιμαντικής της Νεότητας  και ως συνεργάτης του Γραφείου Νεότητος της Ι.Α.Α. ήμουν Υπεύθυνος του Τομέα Κατασκηνώσεων (2000-2003), Υπεύθυνος του Τομέα Κατήχησης (2004-2007) και Υπεύθυνος του Κέντρου Περιβαλλοντικής Αγωγής και Ευαισθητοποίησης Ι.Α.Α. (2007-2011 ως αποσπασμένος από τη Β/βάθμια Εκπαίδευση). Από το 2018 είμαι Επιμορφωτής του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ι.Α.Α.

Κατά τα ακαδημαϊκά έτη 2019-2024 είμαι αποσπασμένος από τη Β/βάθμια Εκπαίδευση ως επιστημονικός Συνεργάτης του Γραφείου Πρακτικής Άσκησης φοιτητών στη Διδακτική των Θρησκευτικών στα τμήματα Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας και Θεολογίας, Θεολογικής Σχολής ΕΚΠΑ, αντίστοιχα.

Τα επιστημονικά μου ενδιαφέροντα εντάσσονται στον χώρο της Οικο-θεολογίας και ιδιαιτέρως στην συμβολή της Ορθόδοξης Παράδοσης στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση. Έχω συγγράψει τη μελέτη: Θρησκευτική Αγωγή και Εκπαίδευση για το Περιβάλλον και την Αειφορία, ενώ έχω συμμετάσχει στη συγγραφική ομάδα των παρακάτω βιβλίων: Τα φυτά στη Λατρεία της Εκκλησίας, Αγαπώ τη Δημιουργία, κάνω την Ανακύκλωση τρόπο ζωής, Κάτω στο γιαλό, κάτω στο περιγιάλι…, Στην Κατασκήνωση με τα παιδιά.

Αγαπώ πολύ τη μουσική και ασχολούμαι επίσης με τον πλαστικομοντελισμό. Είμαι παντρεμένος με την Ευγενία και έχουμε 4 παιδιά.

π. Ευάγγελος Μαρκαντώνης

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο