Blog

Ευελιξία στις επιχειρήσεις και τρόποι για να την πετύχετε

Γράφει η ομάδα του Learn Inn Ε.Κ.Π.Α.
Η ευελιξία σε ένα εργασιακό περιβάλλον είναι αναμφίβολα ένα από τα πλέον ωφέλιμα και απαραίτητα προσόντα. Είναι μια δεξιότητα που προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα τόσο στον/στην εκάστοτε εργαζόμενο/η, όσο και στην ίδια την επιχείρηση. Τι είναι όμως η επιχειρηματική ευελιξία και γιατί είναι τόσο χρήσιμη σε ατομικό και εταιρικό επίπεδο; Εν ολίγοις, η εργασιακή ευελιξία είναι η δυνατότητα εύκολης προσαρμογής και άμεσης ανταπόκρισης σε οποιασδήποτε μορφής αλλαγή.

Πώς η ευελιξία μπορεί να βοηθήσει τον εργαζόμενο

Η ευελιξία, είναι μια δεξιότητα που πρέπει να διαθέτει κάθε υπάλληλος που επιθυμεί να νιώθει χρήσιμος/η και αναντικατάστατος/η. Πώς; Επιτρέποντάς του/της να κάνει καλύτερη διαχείριση των project και των υποχρεώσεών του/της πραγματοποιώντας γρήγορους ελιγμούς σε επείγουσες καταστάσεις. Εφόσον κάποιος/α αποβλέπει στην εργασιακή ανέλιξη και την επαγγελματική καταξίωση, οφείλει και πρέπει να έχει στη «φαρέτρα» του/της, την ευελιξία. Όσο πιο ευέλικτος/η είναι κάποιος/α, τόσο ευκολότερο είναι αρχικά να «επιβιώσει» και κατόπιν να ξεχωρίσει στον χώρο εργασίας του/της. Ταυτόχρονα ένας υπάλληλος που νιώθει παραγωγικός/ή, έχει λιγότερο στρες και ασφαλώς αυξάνονται τα επίπεδα της ικανοποίησης που λαμβάνει από το εργασιακό περιβάλλον.

Τι πλεονεκτήματα προσφέρει η ευελιξία στην επιχείρηση

Οι ευέλικτοι υπάλληλοι, συνθέτουν αντίστοιχα και ευέλικτες επιχειρήσεις που μπορούν να ανταποκριθούν καίρια στις αλλαγές της αγοράς, στις απαιτήσεις των πελατών ή σε περιπτώσεις κρίσης. Έτσι, μια εταιρεία μπορεί να αυξήσει την παραγωγικότητά της, την κερδοφορία της και την ανταγωνιστικότητά της. Μια εταιρεία με προσωπικό που επιδεικνύει ευελιξία, διαθέτει κατ’ επέκταση μια προσαρμοστική φιλοσοφία. Δηλαδή, μπορεί άμεσα να επαναπροσδιορίσει τις ανάγκες, να εντοπίσει ευκαιρίες και να στραφεί σε νέα πλάνα και προσεγγίσεις. Άλλωστε, η δογματική επιμονή σε ένα συγκεκριμένο επιχειρηματικό πλάνο δεν ανήκει στη σύγχρονη εταιρική πραγματικότητα. Η διαρκής τεχνολογική εξέλιξη, η πολιτικοκοινωνική αβεβαιότητα, η ρευστότητα του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και η έντονη ανταγωνιστικότητα επαναπροσδιορίζουν διαρκώς τα δεδομένα. Όπως είναι σαφές, μια μοντέρνα επιχείρηση πρέπει να επιδεικνύει ταχύτατα αντανακλαστικά, βρίσκοντας διαρκώς εναλλακτικές επιλογές. Άρα, οφείλει να επενδύσει σε οξυδερκή και διορατικά άτομα με αυξημένο δείκτη ευελιξίας και προσαρμοστικότητας, δείχνοντάς τους αμέριστη εμπιστοσύνη. Μια τέτοια ενέργεια, κάνει τους εργαζομένους και τις εργαζόμενες να νιώθουν ικανοποιημένοι/ες και σημαντικοί/ες στη δουλειά τους, αυξάνοντας την αυτοπεποίθηση, την ταχύτητα και ασφαλώς την ποιότητα εργασίας τους.

Πώς μπορεί μια επιχείρηση να βελτιώσει την ευελιξία του προσωπικού της  

Το ευχάριστο είναι πως η ευελιξία είναι ένα επίκτητο προσόν και μια εταιρεία μπορεί να ενθαρρύνει την ανάπτυξή της. Πώς;

Δημιουργώντας μια κουλτούρα ευελιξίας σχετικά με τα ωράρια και τη δυνατότητα τηλεργασίας, στηρίζοντας την υπευθυνότητα και την πρωτοβουλία και δείχνοντας διαρκώς την εμπιστοσύνη της στα άτομα που τη στελεχώνουν.

Παράλληλα, μπορεί να βελτιώσει έτι περαιτέρω την ευελιξία των στελεχών της, παρέχοντας στοχευμένη εκπαίδευση! Συγκεκριμένα, το Learn Inn ΕΚΠΑ προσφέρει ένα εξ ’αποστάσεως πρωτοποριακό πρόγραμμα ανάπτυξης των δεξιοτήτων της ευελιξίας & προσαρμοστικότητας των εργαζομένων. Χάρη σε αυτό, οι εργαζόμενοι/ες θα καταφέρουν να αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες και στρατηγικές για να αυξήσουν την εργασιακή ευελιξία τους. Κάθε συμμετέχων/ουσα θα εντρυφήσει στις παραμέτρους που συμβάλλουν στην ανάπτυξή της, αποκτώντας την ευελιξία που θα απογειώσει τον/την ίδιο/ίδια ή και την επιχείρησή του/της. Χάρη στην 100% εξ ’αποστάσεως εκπαίδευση με την χρήση του κατάλληλου οπτικοακουστικού υλικού και των πρακτικών εργαλείων ανάπτυξης της ευελιξίας, ο εργαζόμενος/η θα καταφέρει να γίνει πιο ευέλικτος εργασιακά από ποτέ. Κι όλα αυτά, με πιστοποίηση του ΕΚΠΑ!

Για οτιδήποτε θελήσετε να ενημερωθείτε σχετικά με τα προγράμματα και τις υπηρεσίες μας, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας, τηλεφωνικώς ή και μέσω email.

Στοιχεία Επικοινωνίας (Καθημερινές 10:00 – 16:00)

Τηλέφωνο: 210 7275735

Κινητό: 6975913005

Email: info@learninn.gr

Διεύθυνση: Πανεπιστημιούπολη, Ζωγράφου, 157 72

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο μας: «Ευελιξία στις επιχειρήσεις και τρόποι για να την πετύχετε»;

Διαβάστε περισσότερα χρήσιμα και ενημερωτικά άρθρα για τη καριέρα και την εργασιακή σας ανέλιξη στο blog του Learn Inn ΕΚΠΑ.

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο