Blog

Ψευδείς ειδήσεις για τη “Σεξουαλική Αγωγή” και τα “Εργαστήρια Δεξιοτήτων”

Ψευδείς ειδήσεις για τη “Σεξουαλική Αγωγή” και τα “Εργαστήρια Δεξιοτήτων”

Όσα πρέπει να γνωρίζετε από τους ειδικούς του Learn Inn Ε.Κ.Π.Α.

Τα “Εργαστήρια Δεξιοτήτων” αποτελούν καινοτόμο, δυναμική, εκπαιδευτική δράση, η οποία συνίσταται στην προσθήκη νέων Θεματικών Ενοτήτων στο Νηπιαγωγείο και στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα του Δημοτικού και του Γυμνασίου, αξιοποιώντας σύγχρονες και καινοτόμες μεθόδους μάθησης. 

Πρόκειται για θεματικά εργαστήρια που θα αναλάβουν σε όλες τις τάξεις οι διορισμένοι ή αναπληρωτές εκπαιδευτικοί χρησιμοποιώντας εγκεκριμένο εκπαιδευτικό υλικό το οποίο θα ανταποκρίνεται στις Θεματικές Ενότητες και στους Κύκλους Δεξιοτήτων που αναφέρονται παρακάτω συνοδευόμενο από τις κατάλληλες μεθοδολογικές οδηγίες από Φορείς, Οργανισμούς, Ακαδημαϊκά, Ερευνητικά και Επιστημονικά Ιδρύματα που σχετίζονται με το χώρο της εκπαίδευσης, όπως είναι Πανεπιστημιακά Ιδρύματα κ.ά. Μάλιστα, το Learn Inn Ε.Κ.Π.Α. έχει υποβάλλει προς έγκριση σχετικό εκπαιδευτικό υλικό, ως ειδικοί στα σχολικά προγράμματα.

 

Είναι αλήθεια ότι δημοσιεύονται ψευδείς ειδήσεις για τη “Σεξουαλική Αγωγή” που χρειάζεται να αποκαλύψουμε ως ειδικοί της Εκπαίδευσης του μεγαλύτερου Πανεπιστημίου της χώρας.

Διαβάζουμε ότι η “Σεξουαλική Αγωγή” και άλλα θέματα, που εντάσσονται στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και στο Γυμνάσιο είναι πλέον μάθημα και ότι “ωθεί δεκάδες χιλιάδες αναπληρωτές, αδιόριστους αλλά και μόνιμους εκπαιδευτικούς σε διορισμούς”.

Πρόκειται για παντελώς παραπλανητική είδηση.

Είναι επιπλέον μία αθέμιτη προσπάθεια κάποιων να παραπληροφορήσουν και να εκμεταλλευτούν τα όνειρα και τις ανάγκες χιλιάδων ανθρώπων, με σκοπό μόνο το κέρδος.

Ελπίζοντας ότι οι περισσότεροι από εσάς αναγνωρίζετε ποιους πρέπει να εμπιστεύεστε, το αποτέλεσμα τελικά είναι να μειώνεται η αξιοπιστία των παρόχων των E-learning σεμιναρίων, γιατί πωλούν φρούδες ελπίδες, και ουσιαστικά αλλοιώνεται μία σημαντική καινοτομία στη ελληνική βασική εκπαίδευση. 

 

Η αλήθεια για τη “Σεξουαλική Αγωγή και τα “Εργαστήρια Δεξιοτήτων” 

Στόχος της δράσης είναι η ενίσχυση της καλλιέργειας ήπιων δεξιοτήτων, δεξιοτήτων ζωής και δεξιοτήτων τεχνολογίας και επιστήμης στις μαθήτριες και τους μαθητές, σε συνδυασμό με τη διαμόρφωση ενός σύγχρονου πλαισίου προγράμματος με δομή Ανοικτών Προγραμμάτων Σπουδών και Διαδικασιών.

Από το τελευταίο προκύπτει η ανάγκη για επιμόρφωση όλων των εκπαιδευτικών, κάτι που έκανε το ΙΕΠ όπως φροντίζουμε και άλλοι αξιόπιστοι φορείς. Για αυτό και το Learn Inn E.K.Π.Α. απαντά ουσιαστικά σε αυτές τις ανάγκες με το 2μηνο καινοτόμο σεμινάριο Σχεδιασμός και Εφαρμογή Εκπαιδευτικών εργαστηρίων στην τυπική και μη τυπική Εκπαίδευση”

Σε αυτό όλοι και όλες θα εκπαιδευτούν προσωπικά από τον Αν. Καθηγητή του Ε.Κ.Π.Α. και επιστημονικό υπεύθυνο του Learn Inn Ε.Κ.Π.Α. Μάριο Κουκουνάρα Λιάγκη στον σχεδιασμό θεματικών εργαστηρίων που αφορούν τη σχολική εκπαίδευση, αλλά και τη μη τυπική εκπαίδευση και την κοινωνική παρέμβαση.

Δεν εισάγεται σε καμία περίπτωση λοιπόν ένα ένα μάθημα “Σεξουαλικής Αγωγής”, για να πρέπει να επιμορφωθείτε αποκλειστικά σε αυτό, αλλά μία νέα εκπαιδευτική δράση που σχετίζεται με όλα τα παρακάτω θέματα: 

 

 Ζω καλύτερα – Ευ Ζην

 1. ΥΓΕΙΑ: Διατροφή-Αυτομέριμνα, Οδική Ασφάλεια
 2. Ψυχική και Συναισθηματική Υγεία-Πρόληψη
 3. Γνωρίζω το Σώμα μου-Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση

 

Φροντίζω το Περιβάλλον

 1. Οικολογία – Παγκόσμια και τοπική Φυσική κληρονομιά
 2. Κλιματική αλλαγή – Φυσικές Καταστροφές, Πολιτική προστασία
 3. Παγκόσμια και τοπική Πολιτιστική κληρονομιά

 

Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ- Κοινωνική Συναίσθηση και Ευθύνη

 1. Ανθρώπινα δικαιώματα
 2. Εθελοντισμός διαμεσολάβηση
 3. Συμπερίληψη: Αλληλοσεβασμός, διαφορετικότητα

 

Δημιουργώ και Καινοτομώ– Δημιουργική Σκέψη και Πρωτοβουλία

 1. STEM/ Εκπαιδευτική Ρομποτική
 2. Επιχειρηματικότητα- Αγωγή Σταδιοδρομίας- Γνωριμία με επαγγέλματα

Είναι λοιπόν σημαντικό να γνωρίζουμε και να μαθαίνουμε από πραγματικά αξιόπιστες πηγές για την Εκπαίδευση ώστε να μη πέφτουμε θύματα απάτης, όπως αυτής που επιχειρείται με τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων, από κάποιους.

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο