Ψεγιαννάκη Κατερίνα

Η Κατερίνα Ψεγιαννάκη από το 2021 είναι καθηγήτρια Εικαστικής Αγωγής στο Εκπαιδευτικό Τμήμα του Universidad Autónoma της Μαδρίτης όπου το κύριο ερευνητικό της έργο σχετίζεται με τις καινοτόμες παιδαγωγικές και την εκπαίδευση βασισμένη στην κουλτούρα “maker”. Έχω σπουδάσει αρχιτεκτονική στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (2005), και έχω πάρει διδακτορικό από το Πολυτεχνείο της Μαδρίτης (2015) όπου η διατριβή μου «Θεωρητική πλαισίωση της Παιδαγωγικής Πράξης στη Διδασκαλία και τη Μάθηση της Αρχιτεκτονικής Σύνθεσης» έλαβε Ιδιαίτερη Μνεία.

Στο παρελθόν έχω διδάξει μαθήματα στους τίτλους Αρχιτεκτονικής, Ψηφιακών Τεχνών, Αστικής Διοίκησης και Επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο Camilo José Cela όπου έχω κερδίσει το SEK Award for Educational Innovation για το διδακτικό μου έργο (2017). Έχω ηγηθεί εκπαιδευτικά εργαστήρια σε αρχιτεκτονικές σχολές στην Ελλάδα, Ισπανία,  Φιλανδία και Αυστρία.

Από το 2008 διευθύνω το γραφείο Kune Office με το οποίο έχω πραγματοποιήσει έργα μικρής κλίμακας όπως το BookGarden (2019) και έχω κερδίσει βραβεία σε διαγωνισμούς στην Ελλάδα, Ισπανία και Αυστρία. Έχω διευθύνει το πρόγραμμα καινοτομίας πολιτών Stories in Waiting στο πολιτιστικό κέντρο Medialab Prado της Μαδρίτης και έχω εκθέσει το έργο Augmented Toys στο Μουσείο Διακοσμητικών Τεχνών της Μαδρίτης στο πλαίσιο του προγράμματος Juguetoria 2021. Είμαι συν-διευθύντρια του το περιοδικό HipoTesis, το οποίο έχει λάβει βραβεία όπως το FAD Pensamiento y Crítica (2016) και το BEAU for Research (2016).

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο