Κατερίνα Ψεγιαννάκη

Η Κατερίνα Ψεγιαννάκη από το 2021 είναι καθηγήτρια Εικαστικής Αγωγής στο Εκπαιδευτικό Τμήμα του Universidad Autónoma της Μαδρίτης όπου το κύριο ερευνητικό της έργο σχετίζεται με τις καινοτόμες παιδαγωγικές και την εκπαίδευση βασισμένη στην κουλτούρα “maker”. Έχει σπουδάσει αρχιτεκτονική στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (2005), και έχει πάρει διδακτορικό από το Πολυτεχνείο της Μαδρίτης (2015) όπου η διατριβή της «Θεωρητική πλαισίωση της Παιδαγωγικής Πράξης στη Διδασκαλία και τη Μάθηση της Αρχιτεκτονικής Σύνθεσης» έλαβε Ιδιαίτερη Μνεία.

Στο παρελθόν έχει διδάξει μαθήματα στους τίτλους Αρχιτεκτονικής, Ψηφιακών Τεχνών, Αστικής Διοίκησης και Επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο Camilo José Cela όπου έχει κερδίσει το SEK Award for Educational Innovation για το διδακτικό της έργο (2017). Έχει ηγηθεί εκπαιδευτικά εργαστήρια σε αρχιτεκτονικές σχολές στην Ελλάδα, Ισπανία,  Φιλανδία και Αυστρία.

Από το 2008 διευθύνει το γραφείο Kune Office με το οποίο έχει πραγματοποιήσει έργα μικρής κλίμακας όπως το BookGarden (2019) και έχει κερδίσει βραβεία σε διαγωνισμούς στην Ελλάδα, Ισπανία και Αυστρία. Έχει διευθύνει το πρόγραμμα καινοτομίας πολιτών Stories in Waiting στο πολιτιστικό κέντρο Medialab Prado της Μαδρίτης και έχει εκθέσει το έργο Augmented Toys στο Μουσείο Διακοσμητικών Τεχνών της Μαδρίτης στο πλαίσιο του προγράμματος Juguetoria 2021. Είναι συν-διευθύντρια του το περιοδικό HipoTesis, το οποίο έχει λάβει βραβεία όπως το FAD Pensamiento y Crítica (2016) και το BEAU for Research (2016).

Scroll to Top