Κόρδης Γιώργος

Σπούδασα Θεολογία στο πανεπιστήμιο Αθηνών και αγιογραφία με τον πατέρα Συμεών Συμεού. Παρακολούθησα μαθήματα μεσαιωνικών τεχνικών (ψηφιδωτό, νωπογραφία, τεχνικές χρυσωμάτων, αυγοτέμπερα) στην Σχολή Καλών τεχνών του Μουσείου της Βοστώνης. Είμαι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην θεολογία (Thm, Holy Cross School of Theology, Boston) και διδακτορικού διπλώματος (Phd, Πανεπιστήμιο Αθηνών). Ακαδημαϊκά μελέτησα την θεωρία και αισθητική της Βυζαντινής ζωγραφικής και έγραψα πολλές μονογραφίες και σχετικά άρθρα. Δίδαξα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών ως επίκουρος καθηγητής (2003-2013) και ως επισκέπτης καθηγητής σε πολλά πανεπιστήμια του εξωτερικού μεταξύ των οποίων το Yale University και το Notre Dame. University.
Στην ζωγραφική διαμόρφωσα προσωπικό ύφος βασισμένο στην Βυζαντινή ζωγραφική με πολλές επιδράσεις και δάνεια από τον μοντερνισμό, τον υπερρεαλισμό και την λαϊκή τέχνη.

Έχω ιστορήσει ναούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχω στο ενεργητικό μου πολλές ατομικές εκθέσεις σε γκαλερί και μουσεία ανά τον κόσμο.

Έχω εικονογραφήσει πολλά βιβλία και έχω επιχειρήσει εικαστικούς διαλόγους με σημαντικούς Έλληνες λογοτέχνες (Παπαδιαμάντης, Ελύτης, Καββαδίας, Καρυωτάκης, Κόντογλου, Σεφέρης Βαγενάς).

Ζω και εργάζομαι στην Αθήνα.

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο