Κατσούλης Φίλιππος

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΥΦΛΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Φίλιππος Κατσούλης, MSc, PhD

Είμαι δάσκαλος Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, Διευθυντής στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Τυφλών Καλλιθέας από τo 2002 έως σήμερα και κάτοχος Μaster και Διδακτορικού στη Βασική και Εφαρμοσμένη Γνωσιακή Επιστήμη, με έμφαση στις νοητικές αναπαραστάσεις τω εκ γενετής τυφλών μαθητών, καθώς και στην προσβασιμότητα των σχολικών εγχειριδίων αντίστοιχα.
Έχω διδάξει στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας – Π.Τ.Ε.Α. (σύμφωνα με το Π.Δ. 407/80), από το 2005 έως και το 2011 το μάθημα «Κώδικας braille – Κατάκτηση γραφής και ανάγνωσης», σε Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, σε Διδασκαλεία Εκπαιδευτικών και σε πλήθος επιμορφωτικών σεμιναρίων εξειδίκευσης στην Ειδική Αγωγή.
Έχω συμμετάσχει σε επιστημονικές ομάδες Διαφοροποίησης των Δ.Ε.Π.Π.Σ. & Α.Π.Σ. για Τυφλούς Μαθητές και προσαρμογής των εξετάσεων του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας. Ήμουν συντονιστής και μέλος της ομάδας εργασίας για την προσαρμογή, ανάγλυφη εικονογράφηση και μεταγραφή των διδακτικών βιβλίων στη γραφή BRAILLE από το 2005 έως και το 2019.
Έχω συνεπή παρουσία σε διεθνή συνέδρια με εισηγήσεις και έχω δημοσιεύσει μελέτες σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά και βιβλία (https://www.researchgate.net/profile/Philippos_Katsoulis)
Είμαι μέλος του International Council for Education of People with Visual Impairment και τα ερευνητικά μου ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην εκπαίδευση και ένταξη των μαθητών με οπτική αναπηρία.

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο