Βουλγαράκη Πισίνα Ευαγγελία

ΔΡ. ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ, ΕΔΙΠ, ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΟΛΟΓΙΑΣ, Ε.Κ.Π.Α.

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Στο διάβα της ζωής μου είχα την τύχη να γνωρίσω ανθρώπους που μου ενέπνευσαν την αγάπη στον Θεό και τον άνθρωπο, ιδίως τον πιο φτωχό και αδικημένο αδερφό. Πολύ νωρίς, στα γυμνασιακά μου χρόνια, αποφάσισα να σπουδάσω θεολογία. Η διαδρομή μου δεν ήταν πάντα ευθύγραμμη, είχε πολλές στροφές, κάποτε ήταν ακανθώδης και τότε ένα αμυδρό μονοπάτι μόλις που διακρινόταν. Σε όλα τα στενάχωρα και τα ευχάριστα μαθαίνει κανείς να εμπιστεύεται τον Θεό, και άρα όλα συμβάλλουν στη βαθύτερη σπουδή της θεολογίας εν πατερική εννοία. Η αγάπη μου στη διδασκαλία, για την ακρίβεια η συντροφικότητα των νέων ανθρώπων, και η ενασχόλησή μου για μεγάλο διάστημα με τη λογοτεχνία και την τέχνη, αλλά και την ιστορία και τον κόσμο των θρησκειών προσέθεσαν ομορφιά, που εντέλει απολήγει σε έρωτα και δόξα του Θεού.

Σπούδασα Θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανα μεταπτυχιακές σπουδές στη Γερμανία, στα Πανεπιστήμια του Münster και του Marburg, στη Θεολογία και τη Θρησκειολογία, ενώ πήρα Master και Διαδακτορικό στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στην Ομιλητική και τον Διαθρησκειακό Διάλογο και στην Ιεραποστολική και τον Διαθρησκειακό Διάλογο αντίστοιχα. Εργάστηκα ως Επιστημονική συνεργάτης στη Θεολογική Σχολή του Marburg, όπου δίδαξα Θεολογία και Θεωρία της Τέχνης και στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθηνών, όπου δίδαξα θεολογικά και θρησκειολογικά μαθήματα. Έχοντας έντονη διορθόδοξη και διεθνή δραστηριότητα, κατείχα υπεύθυνες θέσεις σε πολλούς οργανισμούς. Υπηρέτησα στη Μέση Εκπαίδευση και συμμετείχα ως μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων στη συγγραφή των προηγούμενων Προγραμμάτων Σπουδών για το Μάθημα των Θρησκευτικών. Σήμερα υπηρετώ ως Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό (ΕΔΙΠ) στο Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας του ΕΚΠΑ, στον  Τομέα Θρησκειολογίας, Φιλοσοφίας και Κοινωνιολογίας, με γνωστικό αντικείμενο την Ιεραποστολική. Είμαι Διευθύντρια Σύνταξης του διεθνούς επιστημονικού περιοδικού με κριτές: Salt: Crossroads of Religion and Culture. Είμαι μέλος της Steering Committee του Missiology Group της International Orthodox Theological Association. Ασχολούμαι, επίσης, με μεταφράσεις και επιστημονική συγγραφή, ενώ από το 2001 μετέχω στη διεύθυνση των εκδόσεων Μαΐστρος.

Στη ζωή συντροφεύομαι από τον σύζυγό μου, Δημήτρη Πισίνα και τα τρία ενήλικα παιδιά μου, ενώ μ’ αρέσει να ανακαλύπτω την ομορφιά σε όλους τους ανθρώπους γύρω μας.

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο