Καρακόλης Χρήστος

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ, ΤΜΗΜΑ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ, Ε.Κ.Π.Α.

Αποφοίτησα από το Τμήμα Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1990 και συνέχισα τις σπουδές μου στα Πανεπιστήμια του Regensburg (1991-92) και της Τυβίγγης (1992-96). Το 1996 έλαβα τον τίτλο του διδάκτορα από το Τμήμα Θεολογίας του Α.Π.Θ.

Από το 1998 υπηρετώ ως μέλος ΔΕΠ στη Θεολογική Σχολή του Ε.Κ.Π.Α. με γνωστικό αντικείμενο «Καινή Διαθήκη» και το 2018 εξελέγην στη βαθμίδα του Καθηγητή. Επιπλέον έχω διδάξει ως επισκέπτης καθηγητής στα Πανεπιστήμια της Βέρνης (2003), του Μονάχου (2007-09 και 2018), του Regensburg (2014 και 2016-19) και της Ζυρίχης (2016), καθώς επίσης και στο Ινστιτούτο Ορθόδοξων Θεολογικών Σπουδών του Cambridge (2010).

Είμαι μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής του περιοδικού Early Christianity, της εκδοτικής επιτροπής των περιοδικών Θεολογία και Analogia και της εκδοτικής επιτροπής των κριτικών εκδόσεων της Καινής Διαθήκης Novum Testamentum Graece (Nestle-Aland) και UBS Greek New Testament. Είμαι, επίσης, μέλος των διοικητικών συμβουλίων της Ελληνικής Βιβλικής Εταιρίας, της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου και της Εταιρείας Ορθόδοξων Βιβλικών Σπουδών, καθώς και πρόεδρος του Πανελληνίου Θεολογικού Συνδέσμου «Καιρός – για την αναβάθμιση της θρησκευτικής εκπαίδευσης». Τα ερευνητικά μου ενδιαφέροντα επικεντρώνονται κυρίως στο κατά Ιωάννην Ευαγγέλιο, την Παύλεια Γραμματεία, την Κριτική του Κειμένου και την Ορθόδοξη Ερμηνευτική της Καινής Διαθήκης.

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο