Νέα

Η Κωνσταντίνα κέρδισε την υποτροφία και μοιράζεται τις σκέψεις της για το πρόγραμμα 'Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση"

Η Κωνσταντίνα κέρδισε την υποτροφία και μοιράζεται τις σκέψεις της για το πρόγραμμα ‘Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση”

‘Συνεχίζοντας το ταξίδι της γνώσης στην ειδική αγωγή θα προσπαθήσω σε αδρές γραμμές να αποτυπώσω τόσο την εμπειρία μου όσο και τα οφέλη που μπορεί κανείς να αποκομίσει από το εν λόγω πρόγραμμα, που προσφέρεται σε κάθε ενδιαφερόμενο μέσα από την αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνολογικών επιτευγμάτων.

  Αρχικά, με μεθοδική εργασία, συγκεκριμένους μαθησιακούς στόχους και βάσει ενός ειδικά σχεδιασμένου προγράμματος – χρονικά οριοθετημένου – επιχειρείται, με την πολύτιμη συνδρομή έμπειρων διδασκόντων, η μεταλαμπάδευση και η καλλιέργεια δεξιοτήτων για την ειδική διαπαιδαγώγηση παιδιών και την επακόλουθη κοινωνικοποίησή τους. Επιπλέον, με τη χρήση των σύγχρονων παιδαγωγικών θεωριών και πρακτικών που διδάσκονται επιδιώκεται η διαπλάτυνση των πνευματικών μας οριζόντων μέσω της ανακάλυψης κρυφών πτυχών του ευατού μας αλλά και η ευαισθητοποίησή μας  απένατι στα παιδία με ειδικές ανάγκες, την αξιολόγηση της κατάστασής τους και την εν γένει εξάλειψη της περιθωριοποίησης και της απομόνωσης τους από το κοινωνικό σύνολο.

  Τέλος, ως υπότροφος του e-Learning θα ήθελα αφενός να ευχαριστήσω τον κύριο Μάριο Κουκουνάρα -Λίαγκη ως επιστημονικό υπεύθυνο του Learn Inn ΕΚΠΑ καθώς και τους συνεργάτες του για την ευκαιρία που μου έδωσαν. Αφετέρου να συστήσω ανεπιφύλακτα την επιλογή αυτού του προγράμματος καθώς σήμερα η ειδική αγωγή αποτελεί κεντρικό άξονα της ευρύτερης ελληνικής εκπαιδευτικής και κοινωνικής πολιτικής για τη δημιουργία σύγχρονων και κατάλληλων δομών υποστήριξης των εν λόγω μαθητών, ανοίγοντας ένα ευρύτατο πεδίο ευκαιριών απασχόλησης.’

Κωνσταντίνα Παπαηλιού – εκπαιδευόμενη στο πρόγραμμα “Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση” του Learn Inn Ε.Κ.Π.Α.

Η Κωνσταντίνα Παπαηλιού κέρδισε την υποτροφία πλήρους απαλλαγής διδάκτρων στην κλήρωση που έγινε  κατα τη διάρκεια της  σύγχρονης συνάντησης του προγράμματος “Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση” το Σάββατο 14/11/20. Υποψήφιος/α για μια υποτροφία του Learn Inn ΕΚΠΑ μπορεί να γίνει κανείς εάν καταβάλει ολόκληρο το ποσό των διδάκτρων του προγράμματος που σκοπεύει να παρακολουθήσει.

 

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο