Νέα

Δωρεάν Βιωματικά Εργαστήρια για τους εκπαιδευτικούς ΠΕ και ΔΕ

Δωρεάν Βιωματικά Εργαστήρια για τους εκπαιδευτικούς ΠΕ και ΔΕ

Μπείτε κι εσείς στην ομάδα των ειδικών την εκπαίδευσης!

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) και η ομάδα Learn Inn Ε.Κ.Π.Α. διοργανώνουν αποκλειστικά για τους εκπαιδευτικούς ΠΕ και ΔΕ δωρεάν εκπαιδευτικά/επιμορφωτικά σεμινάρια ώστε να αποκτήσουν όλοι και όλες την εμπειρία των προγραμμάτων Learn Inn Ε.Κ.Π.Α.

Τοποθεσία: Παιδαγωγικό Εργαστήριο, κτήριο Θεολογικής Σχολής (3ος όροφος, 310), Πανεπιστημιούπολη, Ζωγράφου

Δηλώστε συμμετοχή και κρατήστε θέση εδώ.

Κάθε εκπαιδευτικός μπορεί να παρακολουθήσει ένα εκπαιδευτικό/επιμορφωτικό βιωματικό σεμινάριο, διότι οι θέσεις είναι περιορισμένες. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

Σειρά Δωρεάν Εργαστηρίων:

5 Μαρτίου         17:00-20:00

Ο εκπαιδευτικός ως εμψυχωτής

Μάριος Κουκουνάρας Λιάγκης, Επίκουρος Καθηγητής Ε.Κ.Π.Α.

Δάσκαλος ή εμψυχωτής; Θα επιχειρήσουμε να απαντήσουμε σε αυτό το δίλημμα αποκομίζοντας βιωμένη εμπειρία και μεθοδολογία που θα βοηθήσει κάθε εκπαιδευτικό Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να αναστοχαστεί το έργο του και να πάρει θέση. Στο βιωματικό σεμινάριο θα αναζητήσουμε τα κίνητρα για την αυτό-βελτίωση και αυτό-εκπαίδευση και θα κερδίσουμε την εμπειρία μίας νέας οπτικής.


19 Μαρτίου       17:00-20:00

Προσεγγίσεις βιωματικής μάθησης και διδασκαλίας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια  Εκπαίδευση

Κλειώ Φανουράκη, Επίκουρος Καθηγητής Ε.Κ.Π.Α.

Στο παρόν σεμινάριο θα διερευνήσουμε στην πράξη τεχνικές και πρακτικές μάθησης και διδασκαλίας μέσω της εμψύχωσης ομάδων παιδιών και εφήβων. Με άξονα την ενεργοποίηση της μαθητικής ομάδας ως ατόμων και ως συνόλου, θα μελετηθούν βιωματικοί τρόποι προσέγγισης του γνωστικού αντικειμένου μέσω των τεχνών που διευκολύνουν τη μάθηση, καλλιεργούν ευχάριστο κλίμα διδασκαλίας, καθώς και φιλικές σχέσεις μεταξύ των συμμετεχόντων.

(Θα αναφερθούν ενδεικτικές εφαρμογές δράσεων από το Δημοτικό ως την Γ’Λυκείου)


2 Απριλίου         17:00-20:00

Εκπαίδευση Ενηλίκων: τεχνικές και εργαλεία που κάνουν τη διαφορά!

Μάνος Παυλάκης, Δρ. Εκπαίδευσης Ενηλίκων

Το μοντέλο της παραδοσιακής εκπαίδευσης που για χρόνια κυριάρχησε στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα έχει πλέον ξεπεραστεί. Στο επίκεντρο, πλέον, βρίσκεται η έννοια της μάθησης, κάτι που υποδηλώνει ότι ο σύγχρονος εκπαιδευτικός / εκπαιδευτής καλείται να υποστηρίξει ένα πολυσύνθετο ρόλο, ώστε να ενεργοποιεί διαφορετικά ερεθίσματα στο εκπαιδευτικό του κοινό. Στο βιωματικό αυτό εργαστήριο θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε σημαντικές εκπαιδευτικές τεχνικές και εργαλεία και να βρείτε ιδέες ώστε να δημιουργήσετε ενδιαφέρουσες και αποτελεσματικές μαθησιακές  εμπειρίες στους εκπαιδευόμενους και τους μαθητές σας.

 

Πληροφορίες: Learn Inn Ε.Κ.Π.Α., 2107275735 (11:00-14:00), info@learninn.gr

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο