Νέα

Δωρεάν εξ αποστάσεως σεμινάρια / Webinars για εκπαιδευτικούς Προσχολικής

Δωρεάν εξ αποστάσεως σεμινάρια / Webinars για εκπαιδευτικούς Προσχολικής, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από το Learn Inn ΕΚΠΑ

 Δωρεάν εξ αποστάσεως σεμινάρια – Webinars

                  για εκπαιδευτικούς Προσχολικής, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

                                                                                                                                      είναι οι ευχές μας για καλή σχολική χρονιά!

                                                            

Το Learn Inn Ε.Κ.Π.Α. του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ακολουθεί τη φιλοσοφία και τις αρχές του.

Τρία δωρεάν εξ αποστάσεως σεμινάρια webinars υποστήριξης του δια ζώσης και online εκπαιδευτικού έργου Προσχολικής, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιάς Εκπαίδευσης είναι η  ευχή μας για τη νέα σχολική χρονιά. Με αίσθημα ευθύνης και ευαισθησίας, ως ειδικοί στην E-learning επιμόρφωση σε θέματα Εκπαίδευσης, προσφέρουμε τρία διαφορετικά εξ αποστάσεως online επιμορφωτικά σεμινάρια διδακτικής μεθοδολογίας ειδικά  για Νηπιαγωγούς, Δασκάλους και Καθηγητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης , στις 24/9, 1/10 & 8/10.

Ελάτε κι εσείς στην ομάδα του Learn Inn Ε.Κ.Π.Α., δείτε ποιοι είμαστε, ποια είναι η φιλοσοφία μας και τι κάνουμε εδώ

Για να παρακολουθήσετε online κάποιο από τα τρία webinars κάνετε τώρα τη δήλωσή σας!

https://forms.gle/f1mEkqQTqTXcw92Z9

Την ημέρα του κάθε webinar θα αποστέλλεται ηλεκτρονικά στο email που έχετε δηλώσει ο σύνδεσμος (link) παρακολούθησης από την ηλεκτρονική διεύθυνση events@learninn.gr. Καλό είναι να ελέγξτε και τον φάκελο με τα ανεπιθύμητα (spam).

Για την βεβαίωση παρακολούθησης θα αναρτηθεί παρουσιολόγιο κατά τη διάρκεια του webinar.

 

24 Σεπτεμβρίου 2020, 17:30 -19:30 – Προσχολική Εκπαίδευση

«Έν-τεχνος Συλλογισμός και εργαλεία του νου στη διδακτική πράξη» –   Κυριακή Μέλλιου

Η σύνδεση των τεχνών με την εκπαιδευτική διεργασία και τα σημαντικά πλεονεκτήματα που ενέχει η αισθητική εμπειρία στην ανάπτυξη στοχαστικής διάθεσης, αποτελούν εργαλεία αδιαμφισβήτητης αξίας για τον εκπαιδευτικό που καλείται να ανταποκριθεί με επιτυχία στις προκλήσεις της εκπαίδευσης του 21ου αιώνα. Σκοπός του διαδικτυακού σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες να εξοικειωθούν με την αξιοποίηση των έργων τέχνης στην παιδαγωγική διαδικασία, υπό το πρίσμα της προσέγγισης “Artful Thinking” του Οργανισμού Project Zero του Πανεπιστημίου Harvard και να αντιληφθούν τη συμβολή της έντεχνης μάθησης στη διαχείριση σύνθετων ζητημάτων της διδακτικής τους πράξης.

 

1 Οκτωβρίου 2020, 17:30 -19:30 – Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

«Ψηφιακά Περιβάλλοντα Τέχνης και η Παιδαγωγική τους Αξιοποίηση»Μαρία Καλαματιανού

Η παγκόσμια κρίση υγείας που βιώνουμε έχει αναδείξει την προστιθέμενη αξία των ΤΠΕ στη διασφάλιση της εκπαίδευσης και της προσβασιμότητας όλων των μαθητών σε ψηφιακές πλατφόρμες και παιδαγωγικές διαδικτυακές εφαρμογές. Ιδιαίτερα πλεονεκτήματα εμφανίζει το πεδίο της Έν-τεχνης μάθησης και της αξιοποίησης συλλογών και παγκόσμιων πολιτιστικών θησαυρών που εκτίθενται σε εικονικά μουσεία, πινακοθήκες και αποθετήρια έργων τέχνης. Σκοπός του διαδικτυακού σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες να γνωρίσουν ενδεικτικά την παγκόσμια ψηφιακή πλατφόρμα πολιτιστικού υλικού της Google Arts and Culture,  να περιηγηθούν στις ενσωματωμένες συλλογές έργων τέχνης της πλατφόρμας και να καλλιεργήσουν δεξιότητες εστιασμένης αναζήτησης έργων τέχνης, ανάλογα με τις κατηγοριοποιήσεις  που χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο αποθετήριο. Συγχρόνως οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με τα εργαλεία της προσέγγισης “Artful Thinking” του Οργανισμού Project Zero του Πανεπιστημίου Harvard και θα τα αξιοποιήσουν κατά την επιλογή και αποτελεσματική ενσωμάτωση έργου τέχνης από την παραπάνω πλατφόρμα, στη διδακτική τους πράξη, ως δυνατό ερέθισμα για την ανάπτυξη της στοχαστικής διάθεσης των μαθητών.

 

8 Οκτωβρίου 2020, 17:30 -19:30 – Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

«Εργα(λεία) Τέχνης στην Διδακτική Πράξη»Παναγιώτης Φατσέας

Η συνεισφορά της Τέχνης στην ανάπτυξη δεξιοτήτων του 21ου αιώνα είναι σήμερα επαρκώς αιτιολογημένη και αδιαμφισβήτητη, ενώ ο τρόπος σκέψης που εισάγει, τροφοδοτεί την εκπαιδευτική κοινότητα με νέες ιδέες και αποτελεί ένα σπουδαίο μέσο στα χέρια των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων και των γνωστικών αντικειμένων. Σκοπός του διαδικτυακού σεμιναρίου είναι η ανάδειξη των έργων τέχνης – συνηθισμένων (π.χ. κλασικά έργα ζωγραφικής, γλυπτικής κ.λπ.) ή όχι (π.χ. κόμικς) – ως πολυδύναμων εκπαιδευτικών εργαλείων και η αξιοποίησή τους στην καθημερινή διδασκαλία ποικίλων γνωστικών αντικειμένων.

 

 

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο