Λήδα Αναγνωστάκη
Επίκουρη Καθηγήτρια ΤΕΑΠΗ/ΕΚΠΑ, Ψυχολόγος

Ημερομηνία:

29.03.2023

Διάρκεια:

3 ώρες

Δίδακτρα:

30€

Περιγραφή
Εισηγητές/τριες
Προτεινόμενα Προγράμματα

Πώς μιλάμε στα παιδία για το σεξ και τη σεξουαλική κακοποίηση. Περιγραφή

Τι μπορώ να πω στο παιδί μου (στους/τις μαθητές/τριες μου) για το σεξ; Τι είναι ασφαλές να ξέρει; Μήπως το «πονηρέψω»; Και πώς μπορώ να το προστατεύσω από όλα αυτά που ακούμε;
Οι γονείς και οι φροντιστές των παιδιών συχνά αγωνιούν για το πώς θα προσεγγίσουν το ευαίσθητο θέμα της σεξουαλικότητας στην παιδική ηλικία. Αναρωτιούνται για το τι μπορούν και τι χρειάζεται να πουν στα παιδιά. Πολλές φορές, μάλιστα, διστάζουν να μεταφέρουν την εμπειρία τους ότι η σεξουαλικότητα είναι μέρος της ζωής, καθώς ανησυχούν για το πώς θα τα προστατεύσουν από την παραβίαση και την κακοποίηση. Το  σεμινάριο   αυτό  απευθύνεται   σε   όσους   θέλουν   να   εξοικειωθούν   με   τα   θέματα της έκφρασης της παιδικής σεξουαλικότητας και τους τρόπους που επικοινωνούνται οι αλήθειες στο   παιδί.  Προσφέρει,  επίσης, ενημέρωση   πάνω   στα   θέματα της παραβίασης  και κακοποίησης του παιδικού σώματος, εστιάζοντας στη σεξουαλική κακοποίηση. Με γλώσσα απλή και κατανοητή, θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε στα ερωτήματά σας και να αναδείξουμε τη σημασία να μεταφερθεί στα παιδιά ότι η σεξουαλικότητα μέσα στα κατάλληλα πλαίσια και όρια μπορεί να προσφέρει χαρά.

Απευθύνεται σε και σε γονείς και σε όλους και όλες που εργάζονται ή σκοπεύουν να εργαστούν με ομάδες ανθρώπων σε οποιοδήποτε εκπαιδευτικό πλαίσιο.

Εισηγήτρια

Πληροφορίες

Σχετικά Προγράμματα Μεγάλης Διάρκειας

Κάντε Εγγραφή


Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο