Νέα

Σχολεία Για Όλους - Μέθοδοι και τεχνικές υποστήριξης της σχολικής κοινότητας για τη συμπερίληψη προσφύγων - Video Youtube

Σχολεία Για Όλους – Μέθοδοι και τεχνικές υποστήριξης της σχολικής κοινότητας για τη συμπερίληψη προσφύγων – Video Youtube

 

Με μεγάλη επιτυχία παρουσιάστηκε το πλαίσιο του έργου «Σχολεία Για Όλους – Συμπερίληψη Παιδιών Προσφύγων στα Ελληνικά Σχολεία» , που υλοποιήθηκε κατά τα έτη 2021-2022,  σε διαδικτυακό σεμινάριο που διοργανώθηκε από το European Wergeland Centre και το Learn Inn Ε.Κ.Π.Α.

Μεταξύ άλλων, οι ομάδα εξειδικευμένων επιμορφωτών του προγράμματος, Άγγελος Βαλλιανάτος, Μάριος Κουκουνάρας Λιάγκης, Ηρώ Ποταμούση και Γκέλη Αρώνη,   παρουσίασαν το Πλαίσιο Αναφοράς για Δημοκρατικό Πολιτισμό του Συμβουλίου της Ευρώπης, τη Συνολική Προσέγγιση του Σχολείου και τη δομή του προγράμματος “Σχολεία για Όλους”. Επιπλέον, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά ο πρακτικός οδηγός με μεθόδους και τεχνικές υποστήριξης της σχολικής κοινότητας για τη συμπερίληψη προσφύγων. Ο οδηγός, μέρος μιας μεγαλύτερης έκδοσης που θα κυκλοφορήσει σύντομα,  περιλαμβάνει 31 βασικές δραστηριότητες που προέκυψαν από την εμπειρία του προγράμματος.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν οι πρακτικές εφαρμογές των σχεδίων δράσης των σχολικών μονάδων και αναδείχθηκε η αναγκαιότητα της σύνδεσης των σχολικών μονάδων με την κοινότητα (γονείς, φορείς κ.α.) μέσα από ένα στρογγυλό τραπέζι με επιμορφωτές και συνεργάτες του προγράμματος .

Στο διαδικτυακό σεμινάριο συμμετείχαν πάνω από 1500 άτομα.

Η δράση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) και σε συνεργασία με το Learn Inn του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το video του webinar είναι διαθέσιμο στο κανάλι του Learn Inn Ε.Κ.Π.Α.

Το webinar μαγνητοσκοπήθηκε και η ασύγχρονη παρακολούθηση μπορεί να γίνει μέσω της πλατφόρμας Youtube.

 

 

 

To έργο Σχολεία για όλους – Συμπερίληψη Παιδιών Προσφύγων στα Ελληνικά Σχολεία είναι ένα καινοτόμο, εθνικό τριετές πρόγραμμα με στόχο την ενίσχυση του σχολικού δημοκρατικού πολιτισμού. Προσφέρει επιστημονική επιμόρφωση και διαρκή υποστήριξη σε διευθυντές, διευθύντριες, εκπαιδευτικούς σχολείων και γονείς για θέματα που αφορούν τη δημοκρατική ιδιότητα του πολίτη, τη συμπερίληψη παιδιών προσφύγων και ευάλωτων ομάδων στο εκπαιδευτικό περιβάλλον και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Φορέας υλοποίησης του έργου είναι το Ευρωπαϊκό Κέντρο Wergeland (EWC).

Το έργο “Σχολεία για Όλους” υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Τοπική Ανάπτυξη και Μείωση της Φτώχειας», των ΕΕΑ Grants, και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ).

Το πρόγραμμα «Τοπική Ανάπτυξη και Μείωση της Φτώχειας» στην Ελλάδα, ύψους 6,5 εκ. ευρώ, χρηματοδοτείται από τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (EEA Grants) 2014 – 2021. Το πρόγραμμα φιλοδοξεί να συμβάλει στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και τη μείωση των οικονομικών και κοινωνικών ανισοτήτων. Ο Διαχειριστής Επιχορήγησης για το πρόγραμμα «Τοπική Ανάπτυξη και Μείωση της Φτώχειας» στην Ελλάδα είναι η ΣΟΛ Crowe σε συνεργασία με την HumanRights360.

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.asylumandmigration-eeagrants.gr

 

 

 

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο