Νέα

"Συζητώντας για τη διαπολιτισμική ικανότητα/επάρκεια στην εκπαίδευση" - Youtube

Πρόσκληση σε Εκδήλωση: Συζητώντας για την διαπολιτισμική ικανότητα/επάρκεια στην εκπαίδευση.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ

στο πλαίσιο έναρξης νέου κύκλου του E-Learning προγράμματος “Διαπολιτισμική Εκπαίδευση, Επικοινωνία και Γλώσσα” τον Ιανουάριο-Φεβρουάριο 2021

“Συζητώντας για τη διαπολιτισμική ικανότητα/επάρκεια στην εκπαίδευση”

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021 – ώρα 19:00

Στην έναρξη της νέας χρονιάς το Learn Inn Ε.Κ.Π.Α. διοργανώνει και σας προσκαλεί σε μια ζωντανή συζήτηση με τους Κώστα Μάγο, Αναπληρωτή Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, τη Ντορέττα Αστέρη, Σύμβουλο Ειδικής Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας, ΙΕΠ  και προσκεκλημένους εκπαιδευτικούς την Γκαλίνα Αλντουχόβα, καθηγήτρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση και τον Ευθύμη Χατζηευσταθίου, δάσκαλο και Διευθυντή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αγ. Βαρβαρας, με θέμα τη διαπολιτισμική ικανότητα/επάρκεια στην εκπαίδευση. Η συζήτηση έχει στόχο να συμβάλλει στον δημιουργικό διάλογο για  τη διαπολιτισμική ικανότητα/ επάρκεια των εκπαιδευτικών και εκπαιδευτών, να ανιχνεύσουμε μαζί τις αυξημένες ανάγκες  για καλλιέργεια, αξιολόγηση, αναγνώριση και ποικίλες εφαρμογές σε εκπαιδευτικά περιβάλλοντα και διαφορετικές ομάδες.

Δηλώσεις Συμμετοχής: https://forms.gle/F8hngdyNKTjbgnqa6 

H δράση είναι δωρεάν και θα πραγματοποιηθεί στην πλατφόρμα zoom με ζωντανή μετάδοση στο you tube.

Δηλώστε συμμετοχή μέχρι 21/1/21 στις 16:30 για να λάβετε εγκαίρως τον σύνδεσμο με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο σύνδεσμος (link) για να παρακολουθήσετε την συνάντηση θα σας αποσταλεί την ίδια μέρα (22/1/2021), από την ηλεκτρονική διεύθυνση events@learninn.gr ή learninn@uoa.gr και υπάρχει πιθανότητα να τον λάβετε στην ανεπιθύμητη αλληλογραφία σας (spam).

Σας ευχόμαστε ολόψυχα καλή χρονιά με υγεία, αγάπη και όρεξη για γνώση και δημιουργία!

 

ΣΥΝΤΟΜΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Αλτουχόβα Γκαλίνα

Είμαι εκπαιδευτικός. Κάτοχος διδακτορικού τίτλου στη διαπολιτισμική εκπαίδευση/εκπαίδευση εκπαιδευτικών. Ασχολούμαι με τη διαπολιτισμική εκπαίδευση από το 1995.  Ειδικεύομαι στη βιωματική μάθηση και τη διαφοροποιημένη διδασκαλία, καθώς και την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας μέσα από τα μη γλωσσικά μαθήματα.

Συνεργάζομαι με Τριτοβάθμια Ιδρύματα, το ΙΕΠ και άλλους Οργανισμούς στην παραγωγή ερευνητικού και εκπαιδευτικού υλικού και στην εκπαίδευση των εκπαιδευτικών.

 

Χατζηευσταθίου Ευθύμης

    Γεννήθηκα στην Ξάνθη το 1967. Είμαι απόφοιτος του Π.Τ.Δ..Ε. του Πανεπιστημίου Κρήτης (1989). Έχω μετεκπαιδευτεί στο Μαράσλειο Διδασκαλείο Αθηνών και είμαι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην «Εκπαίδευση  Ενηλίκων» του ΕΑΠ.  Εργάζομαι αδιάλειπτα τόσο στο Πεδίο της Τυπικής Εκπαίδευσης όσο και σε εκείνο της Εκπαίδευσης Ενηλίκων με κοινό παρανομαστή τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες. Έχω υπάρξει επιστημονικός συνεργάτης του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής για τη Δράση 4 στα σχολεία του Κέντρου της Αθήνας. «Επιμορφωτικές δράσεις για την υποστήριξη της εκπαίδευσης παιδιών προσφύγων».  Ήμουν Επιμορφωτής στο Μείζον Πρόγραμμα Επιμόρφωσης και στο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών των Κέντρων Διά Βίου Μάθησης του ΕΑΠ. Από το 1996 εργάζομαι ως δάσκαλος στη δημόσια εκπαίδευση (2ο Δημ. Σχ. Αγίας Βαρβάρας (http://2dim-ag-varvar.att.sch.gr/). Από τον Ιούνιο 2015 μέχρι σήμερα είμαι Διευθυντής του Σχολείου. Μέσα από τον σχεδιασμό, την υλοποίηση και ανάδειξη ως καλών πρακτικών σειράς πιλοτικών πολιτιστικών & περιβαλλοντικών προγραμμάτων σε συνεργασία με τον Δήμο, Πανεπιστήμια κι άλλους Φορείς έχουμε δημιουργήσει ένα σχολείο με ανοιχτούς τους πόρους του στην κοινωνία, ένα σχολείο της εξωστρέφειας. Στο σχολείο μας σχεδιάζονται και υλοποιούνται βιωματικά προγράμματα ανάπτυξης κοινωνικών δεξιοτήτων. Παράλληλα το συγγραφικό, ερευνητικό, διδακτικό μου έργο σε ενήλικες επικεντρώνεται στον σχεδιασμό, την υλοποίηση και αξιολόγηση προγραμμάτων διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας ως δεύτερης σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες (π.χ Πρόσφυγες- Μετανάστες- Παλιννοστούντες), στον σχεδιασμό και την υλοποίηση προγραμμάτων ανάπτυξης βιωματικών ενεργητικών εκπαιδευτικών τεχνικών, στην επιμόρφωση εκπαιδευτών ενηλίκων μέσα από βιωματικά εργαστήρια με «όχημα» λογοτεχνικά κείμενα.  Άρθρα μου έχουν δημοσιευτεί σε ξένα και ελληνικά  περιοδικά, ενώ έχω λάβει μέρος με εισηγήσεις και βιωματικά εργαστήρια σε εγχώρια και διεθνή συνέδρια. Τα τελευταία έτη συνεργάζομαι εθελοντικά με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα σε ζητήματα ευαισθητοποίησης εκπαιδευτικών κι όχι μόνο για την αποδοχή της διαφορετικότητας. Ένα αφιέρωμα της εφημερίδας «Νέα Σελίδα» στο σχολείο μας https://neaselida.gr/ellada/i-nea-selida-sta-thrania-toy-scholeioy-ton-roma/

 

Photo by C. VanHook (vanhookc) on Foter.com / CC BY-NC-SA
Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο